2024. április

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
kulturliget eseménynaptár


Kiugrott a gombóc...

2017. november 21. 10:00

Kiugrott a gombóc...

A Gőgös Gúnár Gedeon megzenésített versei, meséi

 

A Móra Kiadónak és a Veronaki zenekarnak köszönhetően Varga Katalin írónő kiváló és nem kevés humorral fűszerezett költeményeit igényes, minőségi és gazdag muzsika formájában ismerhetik meg a mai gyerekek. A lemez és a mesekönyv kapcsolódása egyedülálló és értékes üzenetet hordoz magában: a felmenőink által ránk hagyományozott értékeket és tudást őrizzük kincsként, és ne felejtsük újra és újra csiszolni, hogy fényét még az utókor is csodálhassa!

Gőgös Gúnár Gedeon című kötetet 1962-ben adta ki először a Móra Kiadó. Az első megjelenéstől a mai napig szülők, kisgyermekek és kisiskolások nemzedékei olvassák a bravúros írói teljesítménnyel létrehozott művet. Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a kötet majdnem minden magyar család könyvespolcán fellelhető.

Gőgös Gúnár Gedeon írónője Varga Katalin, Tarján Veronika nagymamája volt. A könyv Veronika számára valóságos, kézzel fogható családi kincs, amelynek segítségével kezdte el összefűzni a betűket, és tanult meg olvasni. Veronika már régen tervezte a mű feldolgozását, amely 2016-ban valósult meg a Libabál című albummal. Ezen a lemezen hallhatóak A Gőgös Gúnár Gedeon versei és meséi közül olyan kedvelt és ismert művek, mint a Süt a mama, a Gyuri kakas és a gyík, és a Libabál.

A nagy sikerű első album után, a Móra Music gondozásában jelent meg a második, a Kiugrott a gombóc… című lemez, amely a zenei és irodalmi anyag folytatása. A zenéket Mogyoró Kornél, Fejér Simon Pál és Herr Attila szerezte. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága. A közreműködők között szerepel vendégművészként Szokolay Dongó Balázs, aki unikális játékával teszi felejthetetlenné a muzsikát.

A generációkon átívelő értékmegőrzés jegyében Tarján Veronika, a Veronaki zenekar énekesnője és frontembere énekli el nagymamája, Varga Katalin költeményeit. Az énekesnő férje, Mogyoró Kornél és barátjuk Fejér Simon által komponált dalok hamisíthatatlan zenei utazásra hívnak bennünket.

Műsoridő: 60 perc

Ajánlóhttps://www.youtube.com/watch?v=pTKfMvKYakc

 

Jegyár: 1100 Ft/db

 

Csoportok jelentkezése esetén kérjük minden esetben vegye fel a kapcsolatot a szervezővel:

+36 1 401-3060

szabo.patricia@kulturliget.hu

 

Kategória

Családi