2024. március

P
1
Szo
2
V
3
H
4
K
5
Sze
6
Cs
7
P
8
Szo
9
V
10
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
V
17
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
V
24
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
Szo
30
V
31
kulturliget eseménynaptár


Családi Kalamajka Napok - szeptember 24-26.

2021. szeptember 24. 19:00

Családi Kalamajka Napok

szeptember 24-26.

 

szeptember 24. péntek 19:00

Pál Feri atya:

A magánytól az összetartozásig

Ismeretterjesztő előadás a párválasztás titkairól a fiatal és idősebb társkeresőknek.

 

A magányosság korunk egyik jellemző és fájdalmas problémája. Nagy szenvedést jelent, ha egyedül vagyunk, miközben  vágyakozunk egy társ után, aki megbecsül, mellettünk áll, akivel kölcsönösen számíthatunk egymásra. Úgy tűnik - mint annyi minden más - válságban van a párkapcsolat és a család is. Mintha a nagyszüleinknek jobban ment volna mindez... Nekünk miért nem?

Előadó: PálFeri Atya, római katolikus pap, mentálhigiénés szakember

 

Kísérő program:

Az előadást követően a vállalkozó kedvűek párválasztási kvízt tölthetnek ki, amiből kiderül(het) milyen a számukra ideális társ.

 

 Jegyáraink:

2500 Ft  
3000 Ft  

 

 Online jegyvásárlás:

    

 

---------------------------------------------------------------------------------------

szeptember 26. vasárnap 11:00

Ma No Mese /Manómese/

 

Manók mindenütt élnek, rekettyebokrok közül bújnak elő, erdőlakók, mezőlakók, padlásokon bújkálnak, vagy vízimanók, fiók, netán zsebmanók, lakótelepiek és időnként melléd is szegődnek. Csintalankodnak, törnek, zúznak, rontanak és bontanak, álmot őríznek, vagy pálinkát főznek. Összevesznek, kibékülnek, izgága, fura, kotnyeles teremtmények. Őszintén szólva nem is láttunk még hisztis gyereket, durcásat, füllentőst, de csíptünk már fülön épp elég manót gyerekek közelében... és, hogy mit tesznek....azt legalább egyszer érdemes megnézni! A Simorág TánCirkusz előadásában szokásos módon saját történetet hozott létre, mely azonban erősen épül az általunk feltérképezett megszámlálhatatlanul sok manós és koboldos mesére. Az előadás verses szövegekre épül és fanyar humorát és egyedi történetét nagyobb gyerekek, felnőttek számára is ajánljuk!

 

Videós ajánló itt:

https://www.youtube.com/watch?v=HkPbefKt51M&list=PLiTTa2bGH_8RTvNfRm9DCN45ufQwN76hL&index=4

 

 "Attól a pillanattól kezdve, hogy a színpad közepén a díszlet farönkön egy tenyérnyi méretű katicabogár csendesen odébb bandukol, addig, amíg ugyanennek a farönknek a belsejében el nem tűnik az álomfaló tündér (Simor Ágnes), a gyerekek egy, a képzeletvilágukra és a mindennapjaikban tapasztalt élményeikre építő, pontosan átgondolt mese útját járják be, amely bőven ad lehetőséget féktelen hahotázásra, susmorgós izgalomra és ordibálós véleménynyilvánításra egyaránt. És a feloldás sem üres, kötelező happy end, hanem igazi, szívhez szóló útravaló, amelyet könnyen átfordíthatnak saját élethelyzeteikre.(..) Az álmot és ébrenlétet, fantáziát és valóságot képlékeny masszává gyúró előadásba úgy simulnak bele a bűvésztrükkök, a bábjátékok, az akrobatikus, zsonglőr- és táncos jelenetek, hogy annak mindig oka, jelentése van, vagyis azok a történet szerves részét képezik."

/szinhaz.net MAUL ÁGNES: MESEBELI PRÓBATÉTELEK/

 

 

 

SZEREPLŐK ÉS ALKOTÓÁRSAK:

KISS GERGELY GERET, TURAI BÁLINT, SIMOR ÁGNES

ZENE: VÁZSONYI JÁNOS
DÍSZLET: PALLOS ENDRE, DEÀK ATTILA 
JELMEZ: ZOLETNIK SOPHIE 
FEJDÍSZEK, NEMEZ KIEGÉSZÍTŐK: MIHÁLY CECÍLIA 
ALMA LABDÁK: BOSZNAY BALÁZS 
BÀBOK: VINCZE MÀRTON
HANG-FÉNYTECHNIKA: SZABON BALÁZS 

RENDEZŐ, SZÖVEGÍRÓ: SIMOR ÁGNES

 

A MA NO MESE 2019-BEN ELNYERTE AZ ORSZÁGOS KALEIDOSZKÓP FESZTIVÁL KÜLÖNDÍJÁT. AZ ÚJCIRKUSZI TÁRSULAT ÖTVÖZI A CIRKUSZI TECHNIKÁKAT A SZÍNHÁZZAL, TÁNCCAL,BÁBSZÍNHÁZZAL. TÖBB SZAKMAI PORTÁLON SZÉP SAJTÓVISSZHANGOT KAPOTT A PRODUKCIÓ.

 

Az előadás 60 perc szünet nélkül.

 

1400 Ft  Gyerek
1700 Ft  Felnőtt
5400 Ft  Családi (2f. + 2gy.)


 

 Online jegyvásárlás:

    

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

szeptember 26. vasárnap 15:00

Titkos ajtó

a Káva Kulturális Műhely interaktív színházi előadása serdülőknek

 

A felnőtté válás kezdeti pillanatairól, amikor szükségük és igényük lesz a fiataloknak a helyük megtalálására a felnőtt társadalomban, saját új, felnőtt identitásuk kialakításra.

A társulat a színházi részek között többször nyit a résztvevők felé, hogy több nézőpontból meg tudják vizsgálni a 14 éves főszereplő helyzetét. A résztvevők közösen gondolkodhatnak arról, hogy a 18. születésnap mit jelent a mai világban egy fiatal számára, egyeztethetnek arról, hogy hol a határ egy 14 éves lány bulizásában, beszélgethetnek arról, hogy hol kell, hogy tartson egy 14 éves lány, illetve a színházi előadás végén egy saját jelenetet készíthetnek arról, hogy milyen dolgokkal kell megküzdenie egy 14 éves fiatalnak a mai világban.

 

 

Rendező: Kárpáti Péter

 

Az előadásra egy 9. osztályt látunk vendégül, ha osztályfőnökként (szülőként) úgy érzi, hogy szívesen részt vennének rajta, várjuk jelentkezését az alábbi e-mail címen:
(joo.katalin@kulturliget.hu)

 

 

 

Kategória

Családi

 

 

---------------------------------------------------------

A Családi Kalamajka Nap programjait a Nemzeti Kulturális Alap támogatta! 


---------------------------------------------------------