2021. május

Szo
1
V
2
H
3
K
4
Sze
5
Cs
6
P
7
Szo
8
V
9
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
Szo
15
V
16
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
P
21
Szo
22
V
23
H
24
K
25
Sze
26
Cs
27
P
28
Szo
29
V
30
H
31
kulturliget eseménynaptár


Folyamatos változás - Váradi Levente kiállítása

2020. augusztus 18. 18:00

Folyamatos változás

– Szent Lámpások Program –  

Váradi Levente
fotográfus kiállítása

 

A kiállítás megtekinthető 2020. október 4-ig a Corvin Galériában.

 

 

 

Váradi Levente

A magyar néptánc és a velünk együtt élő népek autentikus kultúrájának megismerése már kora gyermekkorában kiemelt szerepet játszott. Közel 22 éven keresztül volt aktív táncos, gyerekként a Tébláb Táncegyüttesnek, majd felnőttként a budapesti Válaszút Táncegyüttesnek volt tagja. Tanított idehaza és külföldön (Kalifornia), táncházakat, táncos foglalkozásokat is sokáig vezetett.

A magyar néptánc megismerése mellett a társművészetek is, - így később a fotográfia- érdeklődése középpontjába került, melyet az akkori néptáncos műhelyek nyitottságának köszönhetett. 

Egyetemi évei alatt kezdett el komolyabban foglalkozni a fényképészettel. Munkájára nagy hatást gyakorolt mentora Siklós Péter fotóművész, akitől archaikus analóg fotográfiát, tánc és színházi fényképezést is tanult, valamint Korniss Péter fotóművész munkássága.

Számos magyarországi néptáncegyüttesnek, és neves műhelynek készített már képeket. Jelenleg is hivatalos fotográfusa az MTVA és Hagyományok Háza közös produkciójának a Fölszállott a pávának, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetemnek. Számos Böjte Csaba könyv fotó-illusztrációjának készítője.

 

A tánc és fotográfia kapcsolatából kinőtt, a tánc iránti fotózási szenvedélye jelenlegi csúcspontját jelenti, hogy a Mihályi Gábor és Pál István Szalonna vezette Magyar Állami Népi Együttesnek a fotográfusa. Ez nem csupán az előadások fényképezését, de egyéni elképzeléseinek is teret ad, mely számára egy olyan önmegvalósítás lehetőségét biztosítja, ami lehetővé tesz a tánc-és dokumentarista fotográfiában való fejlődését. Egyfajta tanulóműhely, mely teret biztosít, hogy egyre tudatosabban fogalmazza meg az autentikus mozdulatok, és az ahhoz vezető utak nyelvezetét.

 

Több hazai, és külföldi kiállításon szerepeltek már képei.

2014-től „lumidance” néven publikál.

 

 

 

Kategória

Kiállítás