2022. január

Szo
1
V
2
H
3
K
4
Sze
5
Cs
6
P
7
Szo
8
V
9
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
Szo
15
V
16
H
17
K
18
Sze
19
Cs
20
P
21
Szo
22
V
23
H
24
K
25
Sze
26
Cs
27
P
28
Szo
29
V
30
H
31
kulturliget eseménynaptár


KOR-TÁRS-TÉR

2022. január 21. 18:00

2022. január 21. péntek 18:00

Szeretettel meghívjuk Önt, kedves családját és barátait
a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett


KOR-TÁRS-TÉR
válogatás a T-Art Alapítvány gyűjteményéből

című kiállítás
tárlatvezetéssel egybekötött megnyitójára.


Megnyitja: Feledy Balázs, művészeti író
Tárlatvezető: Tenk Dóra, a kiállítás kurátora
Közreműködik: Török-Papp Tímea fuvolán és Bernáth Ferenc gitáron

A kiállítás 2022. március 6-ig lesz megtekinthető a Corvin, a Kamara és a Napfény Galériákban, valamint a Harmónia Szalonban.

 

A kiállítást támogatta a T-Art Alapítvány, a Baumit és a BioTechUSA.

 

Kor-társ-tér - válogatás a T-Art Alapítvány gyűjteményéből

A T-Art Alapítványt Tenk László Munkácsy-díjas festőművész és felesége, Tenk Zsóka gobelinszövő hozta létre 1990-ben azzal a céllal, hogy segítse a mai magyar képzőművészet hazai és külföldi megismertetését, a különböző művészeti ágak, valamint az alkotók és a művészettörténészek közötti kapcsolat elmélyítését, egy óbudai kortárs képzőművészeti gyűjtemény alapjainak megteremtését, a közönség ízlésformálására irányuló kezdeményezéseket.

A T-Art Alapítvány a működési céljainak megvalósítását támogató művészek adományaiból kortárs képzőművészeti gyűjteményt hozott létre. Ennek darabjait a magyar kulturális örökség értékeiként őrzi, gondozza és biztosítja azoknak a közönséggel való kapcsolatát is (kiállítások, műtárgykölcsönzés, műgyűjtők érdeklődésének felkeltése vagy művészettörténeti feldolgozás formájában egyaránt). Az alapítvány egyik fő tevékenysége a gyűjtemény gondozása és az, hogy az hozzáférhetővé váljon a közönség számára. A másik fő tevékenysége, hogy könyvkiadással, kiállítások szervezésével és ösztöndíjakkal támogassa a kortárs művészeti élet szereplőit. Az utóbbi időben a művészeti ismeretterjesztés mellett speciális tárlatvezetéseket, élménypedagógiai foglalkozásokat is tartanak.

A T-Art Alapítvány a 30 év alatt egy közel 600 darabos, minőséget és szakmai sokszínűséget képviselő, kortárs művészeti gyűjteményt hozott létre, amiből egy válogatást most az Erzsébetligeti közönségnek is megmutat.

A most látható anyagot Tenk Dóra, a T-Art Alapítvány kurátora válogatta össze, aki egyszemélyben az alapító lánya és az alapítvány művészeti menedzsere is. Ezen felül művészeti ismeretterjesztéssel és a művészet általi önismerettel is foglalkozik.  Az alapítvány jelen kiállításával is a kortárs művek befogadására helyezi a hangsúlyt. Az alkotások a ma emberét érintő témákat mutatják be a kortárs művészek szemüvegén keresztül. A kiállítás célja "beszélgetésre", együtt gondolkodásra invitálni a nézőt.

 

Kategória

Kiállítás