2024. március

P
1
Szo
2
V
3
H
4
K
5
Sze
6
Cs
7
P
8
Szo
9
V
10
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
V
17
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
V
24
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
Szo
30
V
31
kulturliget eseménynaptár


Családbarát munkahely a Corvin Művelődési Ház - Második alkalommal is!

2021. február 02. 12:00

Második alkalommal is!

Családbarát munkahely
a Corvin Művelődési Ház

 

Immár 10. alkalommal hirdetett pályázatot családbarát munkahelyek kialakítására az Emberi Erőforrások Minisztériuma. 2015-ben már egyszer elnyertük a címet, 2020-ban pedig másodjára is érdemesnek találták intézményünket az elismerésre.

A pályázat olyan családbarát munkahelyek kialakítását és fejlesztését megvalósító programokat, intézkedéseket támogat, amelyek elősegítik a családi, magánéleti és munkahelyi kötelezettségek összehangolását. A kiírás egyszerre díjazza és ismeri el a munkahelyek már létező és még tervezett családbarát intézkedéseit és fejlesztéseit.

A nyertesek az erkölcsi elismerésen és a támogatási összegen túl jelentős kommunikációs és PR értéket is kapnak, hiszen a cím használata hozzájárul a nyertes vállalatok és szervezetek pozitív munkáltatói képéhez és a munkáltatói márkaépítéshez is. A családbarát működés mindezeken felül jelentős előnyt biztosíthat a képzett munkavállalókért folytatott versenyben is.

A Családbarát Munkahely pályázatnak köszönhetően évről-évre egyre több vállalatnak és intézménynek nyílik lehetősége családbarát kezdeményezések, szolgáltatások vagy programok bevezetésére. Eddig 341 pályázó csaknem 400 millió forintos támogatásban részesült, amelyből az elmúlt években egyebek között olyan jó gyakorlatok valósultak meg, mint gyermekfelügyelet és óvodai ellátás biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidei táborok szervezése, szünidei fizetett szabadság bevezetése, de különböző előadássorozatok szervezésére, családi nyaralásokhoz történő hozzájárulásra is találunk példát.

A kormány 2010 óta családbarát országot épít, a családbarát szemlélet ma már az élet számos területén tetten érhető, legyen szó a családtámogatások folyamatos bővítéséről, vagy a különböző családbarát kezdeményezésekről – olvasható a tárca közleményében.

 

 

Kategória

Mindenmás