2024. április

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
kulturliget eseménynaptár


Férfiszakácskönyv nemcsak férfiaknak - könyvbemutató

2019. december 11. 19:00

Tisztelt Látogatónk!

A program telt házas,
így sajnos nem áll módunkban több regisztrációt fogadni.

Köszönjük megértését!

 

december 11. szerda 19:00

Kolyvek Antónia: 

Férfiszakácskönyv

nemcsak férfiaknak

Az eltűnt ízek nyomában

 

 

A könyv előszava:

Kedves Olvasó!

Egy rendhagyó gasztronómiai utazásra hívom el Önt!  Rendhagyó, mert nem pusztán az ételekről, receptekről, hanem az azokhoz kötődő „ízemlékekről”, történetekről és érzésekről is szól.

Másrészt egy olyan „férfi”szakácskönyvet tart az olvasó a kezében, ahol a receptek férfiak, fiúk ízemlékeiből születtek a hölgyek örömére, hiszen minden a szeretett férfi körül forog ! Mi hölgyek hajlamosak vagyunk a gondoskodás jegyében a kedvükben járni és a kedvenc ételeiket elkészíteni Apáinknak, Fiainknak, Bátyáinknak, Férjeinknek!  Nem lehet rossz az étel, ha az ember szereti azt, akinek készíti! De az is bizonyságot nyert, hogy nagyon sok jó „férfi szakács „van körülöttünk, akik hatalmas kreativitással és szenvedéllyel főznek és készítik el az ételt a család vagy a barátok örömére. Az étel elkészítése a szeretet átadását is jelenti. Édesanyám mindig azt mondta, hogy a férfi szívéhez jórészt a hasán keresztül vezet az út és mennyire igaza volt. Gyakorló háziasszonyként és két fiúgyermek édesanyjaként bizton állíthatom ezt. Ha belegondolunk mennyi olyan étel van, amit kizárólag a szeretett Férfi kedvére készítünk, hogy aztán méltán bezsebeljük a dicsérő szavakat!

Nem kis vállalkozásra adtam hát a fejem, amikor ennek a szakácskönyvnek az ötlete felmerült bennem. Budapesten a XVI. kerületben, a Kertvárosban élek és valóságos lokálpatriótaként a Kertvárosunk Értékeiért Egyesület alapító tagjaként azt a célt tűztem ki, hogy Önöket  is megismertessen a gasztronómiai  különlegességekkel az itt élő lokálpatrióta  férfiak „ízemlékein” keresztül. Köszönet Törley Mária szobrászművész barátnőmnek, a Kertvárosunk Értékeiért Egyesület elnökének, aki a szakácskönyvet és az ötletemet azonnal támogatta. A határon túli magyarokkal való összetartozás jegyében pedig kiegészült a receptgyűjtemény a XVI. kerület testvérvárosának, Érmihályfalvának az eredeti hagyományos tájjellegű ételeivel és annak történeteivel is.

Nem utolsósorban bepillanthatunk egy-egy történeten keresztül egy ember vagy egy család életébe is.  Szenvedélyes és kisérletező „szakácsnő „létemre gyönyörűséggel töltöttek el a jobbnál jobb receptek és rögtön elkészítettem a nekem tetsző ételeket. Így gyűlt össze e szakácskönyvre való receptgyűjtemény.

Remélem vállalkozásom a sok-sok támogatással együtt elérte a célját és kedvet kaptak a főzéshez és sütéshez! 

Kolyvek Antónia

 

A könyvbemutató hossza 1 óra 15 perc.

 

 

 

Kategória

Mindenmás