2024. március

P
1
Szo
2
V
3
H
4
K
5
Sze
6
Cs
7
P
8
Szo
9
V
10
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
V
17
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
V
24
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
Szo
30
V
31
kulturliget eseménynaptár


Juhász Veronika könyvbemutatója

2019. április 04. 18:00

április 4. csütörtök 18:00

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kérjük hogy az info@kulturliget.hu e-mail címen jelezze regisztrációs szándékát!

 

Kifelé a sötétségből  

Az írónő a 2008-2009-ben  ártatlanul elszenvedett hat hónapos előzetes letartóztatás körülményeit brutális őszinteséggel mutatja be. A kézirat a börtöncellában íródott és a szerző titokban juttatta ki a papírlapokat szeretteihez.

 A  kézirat nyers változatát a második részben összedolgozta a büntető      eljárás befejezéséig történt eseményekkel. A kötet torokszorító fejezeteit színesítette a különböző életszakaszaiban történt életrajzi eseményekkel. Őszinte kitárulkozás, megmutatkozás.

Az igazságra 7 évig kellett várnia, mire kézhez kapta a felmentő főügyészségi határozatot. Addigra a korábbi sikeres üzletasszonyból a kitörölhetetlen trauma hatására megtört, önbizalmát veszített nyugdíjas lett. Talpra lehet e innen állni még?

 

Asszony a neved  

Rengeteg, nőkkel kapcsolatos tapasztalat és élményanyag halmozódott fel, amit megoszt az olvasóival.  Egy, - a mai időben is megtörténhetett-, ötvenes éveiben járó, dolgozó nő, váratlan problémáinak izgalmas történetébe vezet be bennünket.  Eközben a női nem viszontagságos történelmi és társadalmi szerepeiből is bemutat néhány példát. Célja, hogy elgondolkodjunk, milyen lehetne az életünk, ha a nőket már a korábbi évszázadokban irányítani engedték volna? A regény, pörgő, fordulatos, kalandos, kiváló szórakozást ígér.

 

Első verses füzetem  

Sokakat érdeklő napi és magasztos témák, életesemények feldolgozása.  Nem tanult versíróként, ösztönösem keresi és találja meg a rímeket, melyekkel nyomatékosítani szeretné mondanivalóját.  A versekhez, barátja grafikáiból választ szépséges illusztrációkat, mellyel tovább emeli a kiadvány színvonalát.

 

 

A fenti megjelent művek egymás után keletkeztek egy közgazdász végzettségű vezető beosztású nő tollából, aki sosem gondolt arra, hogy írni fog. Milyen élethelyzet váltotta ki belőle az irodalmi vénát? Szerepe lehet ebben a vele történt eseményeknek, melyben tehetetlenül vergődött? Egyfajta megoldás a sebekre, ha kiírhatjuk magunkból az
érzelmeinket? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategória

Mindenmás