2024. március

P
1
Szo
2
V
3
H
4
K
5
Sze
6
Cs
7
P
8
Szo
9
V
10
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
V
17
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
V
24
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
Szo
30
V
31
kulturliget eseménynaptár


A döntés - február 12.

2023. február 12. 19:00

2023. február 12. vasárnap 19:00 

 

A döntés

 

Csányi Sándor és Tenki Réka először állnak együtt egy színpadon, Dr. Edith Éva Eger A döntés című világsikerű művéből készült előadásban az Erzsébetligeti Színházban.

 

Te döntesz. Arra figyelsz, amit elvesztettél, vagy arra, ami még megvan. 

 

„Sokszor kérdezték tőlem, hogy számomra mi a legfontosabb a színházban. Akármilyen irányból közelítettem meg a választ, valahogy mindig ugyanoda lyukadtam ki: A színház legyen szórakoztató.

Szórakoztatás alatt nem arra gondolok, hogy meglett korú férfiak térdig letolt nadrágban sörhabot pacskolnak egymás hajára.

A szórakoztatást leginkább úgy tudnám definiálni, hogy ha ülsz a buszmegállóban, leül melléd egy öreg bácsi, és elkezdi mesélni az életét, akkor kihagyod-e a következő két buszt, hogy végighallgasd, vagy sem. És ha érdekesnek találod a történetét, az egészen biztosan nem azért van, mert kizárólag vidám dolgokat mesélt, hanem azért, mert érzelmeket vált ki belőled. Az emberek erre vágynak legjobban, hogy nagy érzéseket élhessenek át. Nagyokat nevessenek, nagyokat sírjanak.

 

Edit Éva Eger A döntés című könyve ezt tudja.  Egy 93 éves nő (na jó, 92 és fél) elmeséli az életét, ami tele van örömmel, szeretettel, bájjal, aztán egyszer csak olyan borzalmak történnek vele, amik beleégnek az agyadba. Amit képteleség elfelejteni vagy megbocsájtani.

Persze az is kiderül a könyvből, hogy ha nem tudsz megbocsájtani, akkor nem is fogsz tudni tovább lépni.

Jelenleg ez a legfontosabb történet az életemben. Nem csak azért fontos, mert Rékával ez az első közös színházi munkánk, hanem azért is, mert azt érzem, 47 éve arra várok, hogy elmesélhessem ezt a történetet.

Szeretnénk, ha ezt ti is átélnétek velünk.  Mi azóta nem tudjuk elfeledni, amióta először elolvastuk. Reméljük ez veletek is így lesz.”

Csányi Sándor

 

Előadja: Tenki Réka és Csányi Sándor

Rendező: Csányi Sándor

Színpadra alkalmazta: Székely Csaba

 

További információ: https://www.csanyisandor.hu/

 

Az előadásra későn érkezők megzavarják a már bent ülő nézőket, így az ő érdekeiket szem előtt tartva, a későn érkezőket nem áll módunkban beengedni.

Megértésüket köszönjük.

Csányi Sándor Produkció

 

Kategória

Színház

 

 

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy az előadásra kizárólag a Csányi Sándor Produkció weboldalán keresztül tudnak jegyet vásárolni:

 

 

 

Parkolási lehetőség: