2024. április

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
kulturliget eseménynaptár


Szabad Szombat 3.

2016. október 01. 15:00

Az Erzsébetligeti Színház ingyenes, szabadtéri koncertsorozatának keretein belül a belvárosi klubélet meghatározó zenekarait, előadóit  hozzuk el a Kertvárosba. Érdemes már a koncertek előtt a helyszínre érkezni, ahol 15:00 órától 

a Gibbon slackline http://www.gibbon-slacklines.hu/ és a Játszóház projekt csapata www.jatszohazprojekt.hu/  gondoskodik a kikapcsolódásról.

 

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

 

Az Adolescens zenekar 

Az Adolescens zenekart 2012 januárjában alakította négy tizenéves budapesti srác. Már a kezdetektől kizárólag saját számokat játszanak, stílusukat legjobban az indie-new wave vonalába lehetne besorolni, megbolondítva a '60-as '70-es évek klasszikus rock'n'roll elemeivel. Első nagylemezüket márciusban adták ki 'Out of the Blue' címen. "Az Adolescens zenekarban minden megvan, hogy hamarosan országos viszonylatban is ismerősen csengjen a nevük: fiatalok, helyesek és pofátlanul fülbemászó indie-s rock'n'rollt játszanak." - írták róluk a Lángoló Gitárokon. Az évek során rengeteg budapesti klub (Gozsdu Manó Klub, Kuplung, Gödör Klub, Dürer Kert) színpadán láthattuk őket, többek között a belga Triggerfinger előtt vagy az Ivan & the Parazol lemezbemutató koncertjén a kultikus A38 hajón. 

 

Fák Alatt Zenekar

Van ez a műfaj, amit úgy hívnak magyar alter. Na, a Fák Alatt Zenekar pontosan ebből kiindulva teremt valami újat: az izgalmasabb hangzás érdekében a kvartett a klasszikus felállást hegedűssel bolondítja. Ha kell az indie-től sem riadnak vissza, egy interjúban pedig a „Bölcsészdance” zsánernevet aggatták rájuk, amit azóta is büszkén viselnek. Szövegeik olykor nem mellőzik a pátoszt, azonban a túlzott elvontságtól nem kell tartani - mégiscsak korunk fiaitól jönnek. 

Bár a Fák Alatt Zenekar története négy évre nyúlik vissza (amikor is három még éppen gimnazista suhanc kiült a budapesti Városligetbe zenélgetni), a Fák Alatt Zenekar útja valójában egy éve kezdődött. Ekkor az együttes új alapokra helyezte működését és az ekkor kialakult felállás komoly munkába kezdett. Ennek eredménye a márciusban megjelent Társadalmilag Érzékeny Kislemez, amely három számát a szegedi Black Hole Sound stúdióban vették fel.  

Apropó, az említett korunk fiai: Pál Gergely (gitár, ének), Kovács Kristóf (hegedű), Nyéki Ábel (basszusgitár), Vörös László (dobok)

 

Kategória

Zene