2024. március

P
1
Szo
2
V
3
H
4
K
5
Sze
6
Cs
7
P
8
Szo
9
V
10
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
V
17
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
V
24
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
Szo
30
V
31
kulturliget eseménynaptár


Szabad Szombat Vol.3

2017. szeptember 16. 15:00

Az Erzsébetligeti Színház ingyenes, szabadtéri koncertsorozatának keretein belül, a belvárosi klubélet meghatározó zenekarait, előadóit hozzuk el a Kertvárosba.


Érdemes már a koncertek előtt a helyszínre érkezni, ahol

15:00 órától

a Gibbon slacklines csapata (www.gibbon-slacklines.hu), és a

Játszóház projekt animátorai (www.jatszohazprojekt.hu)

gondoskodnak a kikapcsolódásról.


17:30-tól pedig kezdetét veszik a koncertek.

Az idei harmadik és egyben utolsó Szabad Szombat fellépői 

Hangácsi Márton és a twentees!

 

 

////////////////////////////////////////////

 

A twentees tagjai az MTV-korszak gyermekei – délutánonként ott ültek suli után a TV előtt, amikor a 2000-es évek elején új hősöket avatott az amerikai mainstream. Amikor évekkel később találkoztak és zenélni kezdtek, ez volt számukra a közös nevező: popos, fülbemászó gitárzenéjükben a magyar szövegeket egyedülálló módon ötvözik az angolszász zenei hatásokkal. Közérthető, slágeres, fiatalos dalaikban egyaránt megjelenik a popzene és a garázsbandák hatása is. Bemutatkozó kislemezük 2013-ban jelent meg, azóta folyamatosan koncerteznek klubokban és fesztiválokon egyaránt. 2017-ben első bulijukat teltháznak adták a Kensington vendégeként az Akvárium Klubban. Több mint 80 fellépésen vannak túl, turnéztak a Honeybeast előzenekaraként,a 30Y előtt, az Intim Torna Illegál előtt és vendégeskedtek a Pál Utcai Fiúk előtt is.

Szakmai díjakkal is elismerték tehetségüket: bekerültek a Cseh Tamás Program induló előadókat támogató 2015/16-os szériájába, első helyet hoztak el a 2015-ös Dunai Regatta zenei tehetségkutatójáról, 2014 novemberében pedig a különdíjat kaptak a KERET blog Kikeltető tehetségkutatóján. A 2. Magyar Klipszemlén Good Boy című daluk a legjobb öt alkotás között szerepelt.

Első nagylemezük 2015-ben jelent meg Sing, Dance, Cry címmel, erről a Boldogság Kht. rotációban került a Petőfi Rádió műsorára – az országos rádió azóta is játssza őket, emellett számos vidéki rádióban is rendszeresen feltűnnek. Egy évvel az első után már következett is a második nagylemez: 2016-ban jelent meg a Múlandó, amelyre elődéhez képest túlnyomóan magyar dalok kerültek. Az új album is indie rock vázra épül, de megtalálhatók benne más stílusok is: több dalba került elektronika, a címadó Múlandóban pedig Skeeny Boy (ex-Cloud9+) működik közre egy rapbetéttel.

Második albumuk után a twentees egyesével, kislemezként jelentette meg új dalait: az ’56-os hősök előtt tisztelgő Nem, nem, nem, és a bulizós-szerelmes történetet megzenésítő Ketten tipikus indie partikba illő dalok, több Tesco Disco-buliban is megszólaltak már.

Koncerten a rajongók szerint még ütősebbek, mint felvételen – aktív színpadi jelenlét és dinamizmus jellemzi élő megszólalásukat: visszafogottabb és őrültebb témák egyaránt megjelennek a bulijaikon.

Kategória

Zene