2024. május

Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
V
5
H
6
K
7
Sze
8
Cs
9
P
10
Szo
11
V
12
H
13
K
14
Sze
15
Cs
16
P
17
Szo
18
V
19
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
P
24
Szo
25
V
26
H
27
K
28
Sze
29
Cs
30
P
31
kulturliget eseménynaptár


Gyereknap - Kiírás szolgáltatóknak

2024. május 10. 10:00

KIÍRÁS SZOLGÁLTATÓKNAK

2024. évi Kertvárosi Gyereknap

2024. május 26.

 

Az Erzsébetliget területén, a Corvin Művelődési Ház – Erzsébetligeti Színház Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat közművelődési intézményeként, éves munkaterve alapján szabadtéri rendezvényeket szervez, melyeket szolgáltatásaikkal árusok színesítenek, akik a rendezvény költségeihez való hozzájárulást fizetnek.

A rendezvényen való részvétel feltételeit a Corvin Művelődési Ház – Erzsébetligeti Színház szabályzatban rögzíti, amely minden jelentkezőre érvényes.

A Corvin Művelődési Ház a rendezvény költségeihez való hozzájárulás mértékét az elfoglalt terület, a tevékenység, a négyzetméter és a rendezvény központjához képest történő elhelyezkedése alapján kalkulálja.

A kalkuláció alapja 7.800Ft/m2, gasztronómiai szolgáltatók esetében 9.400Ft/m2, mely tartalmazza a környezetvédelmi hozzájárulást is.

A befizetendő összeg az áram díját nem foglalja magában ez külön költségként jelenik meg.

A területet használatba vevő felelős valamennyi jogszabály és hatósági előírás betartásáért, különösen a tevékenység ellátására vonatkozó NÉBIH, tűzrendészeti, munkaügyi, fogyasztóvédelmi, a NAV felé teljesítendő kötelezettségeinek, valamint a rendezvény ideje alatti rend fenntartásáért.

A helyek a tevékenységi körök, szakmai, szolgáltatási és rendezvénybiztonsági szempontok alapján előzetesen kerülnek kijelölésre a rendezvénytérképen, különös tekintettel az alábbi szempontokra:

  • azonos szolgáltatások és termékek ne legyenek egymás mellett;
  • nagy forgalmat bonyolító szolgáltatók ne legyenek egymással szemben vagy egymás mellett, mert ezzel forgalmi akadályt okozhatnak, veszélyeztetve a rendezvény biztonságát;
  • az elektromos áramelosztás technikai korlátai;
  • figyelni kell a kellemetlen illatok és az állatfoglalkoztatók elhelyezésére is.

A Corvin Művelődési Ház fenntartja a jogot arra, hogy a látogatói és a szolgáltatói igények figyelembevételével szabályozza és korlátozza az azonos tevékenységi körű partnerek jelenlétét a rendezvényen.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az alábbi kereskedelmi profilokra vonatkozó korlátozások érvényesek a 2024. évi Kertvárosi Gyereknapra:

 

Tevékenység megnevezése

Szolgáltató partnerek maximum száma

édesség (cukorkás, aszalt gyümölcs)

2

kürtőskalács

2 faszenes szolgáltató

1 nem faszenes

vattacukor

2

limonádé

3

fagylalt

3

lángos

2

kenyérlángos

2

sör

2

bor

4

lufi

2

arcfestő, henna, csillám tetoválás, hajfonás fizetős szolgáltatásként

4 fő szolgáltató

 

homokkép készítés

2

lovagoltatás

2

 

  1. A Corvin Művelődési Ház fenntartja a jogot, hogy az alább felsorolt szolgáltatási körök tekintetében minimum négyzetméter, illetve területfoglalási díjat határozzon meg.
  • Helyben fogyasztásra kínált élelmiszerek minimum 4m2 nagyságú területre vonatkozó rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén,
  • Luftballon árusítási lehetőség, minimum 4 m2 nagyságú területre vonatkozó rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén,
  • Játék árusítási lehetőség, minimum 4m2 nagyságú területre vonatkozó rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén,
  • Arcfestő, henna, csillám tetoválás, hajfonás, homokkép készítés (fizetős szolgáltatásként) a terület nagyságához igazodva, de minimum 000 Ft rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén,
  • Lovagoltatás, lovanként 000 Ft rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén történhet.
  1. Szolgáltatást reklámozó, sétáló partnerek minimum 14.000 Ft/fő.
  2. Kereskedelmi tevékenységet folytató, sétáló kereskedők 24.000 Ft/fő.
  3. Csak 1 m2 területet igénylő szolgáltatók minimum 9.400Ft.
  4. Befizetést követően pénzt semmilyen esetben nem áll módunkban visszatéríteni, további részletek a szabályzatban.
  5. A kereskedelmi és vendéglátó egységek tizennyolc éven aluliakat és ittas személyeket szeszes itallal a rendezvény területén nem szolgálhatnak ki.
  6. Esőnap NINCS.
  7. Rossz idő esetén sem lehet az épületbe betelepülni.

 

JELENTKEZÉS

személyesen az alábbi időpontokban:

 

május 10. péntek

10:00 – 12:00 óráig

 

május 13. hétfő

11:00 – 13:00 óráig

 

 

Budapest, 2024. május 6.

Szabó Csilla igazgató

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

SZABADTÉRI RENDEZVÉNYEK TERÜLETEINEK HASZNOSÍTÁSI SZABÁLYZATA

2024. évi Kertvárosi Gyereknap

2024. május 26.

 

Az Erzsébetliget területén, a Corvin Művelődési Ház – Erzsébetligeti Színház Budapest Főváros XVI. kerület Önkormányzat közművelődési intézményeként, éves munkaterve alapján szabadtéri rendezvényeket szervez, melyeket szolgáltatásaikkal árusok színesítenek, akik a rendezvény költségeihez való hozzájárulást fizetnek.

  1. A Corvin Művelődési Ház a rendezvény költségeihez való hozzájárulás mértékét az elfoglalt terület, a tevékenység, a négyzetméter alapján kalkulálja.
  2. A kalkuláció alapja 7.800Ft/m2, gasztronómiai szolgáltatók esetében 9.400Ft/m2, mely tartalmazza a környezetvédelmi hozzájárulást is.
  3. Az áram díját nem foglalja magában a befizetendő összeg, ez külön költségként jelenik meg.
  4. A terület rendezett állapotának megóvása érdekében a befizetéssel egyidejűleg kaució letétbe helyezése is kötelező. Cél: a rongálások megelőzése, a szemét és hulladék széthagyásának elkerülése. A kaució a rendezvény végén a távozáskor visszajár, amennyiben a területet az árusító rendezett állapotban adja át a rendezőnek, és a szemetet a kijelölt helyre szállítja.
  5. A szolgáltató vállalja, hogy
  • a rendezvény ideje alatt az előírásnak megfelelő számú saját szemétgyűjtőt helyez ki, gondoskodik a szemetesek folyamatos ürítéséről és a konténerbe történő szállításáról;
  • saját, szabványos tűzoltó készülékkel rendelkezik, melyet szabályosan elhelyez az árusítási területen - ez alól kivétel azon szolgáltató, aki nem használ áramot és nem foglalkozik tűzveszélyes anyaggal;
  • betartja a jogszabályban meghatározott tűzvédelmi előírásokat.
  1. A rendezvény kezdetekor a szolgáltatást végző jelentkezik a rendezőnél, aki átadja neki a számára kijelölt területet. A rendezvény végeztével eredeti állapotában a rendezőnek átadja a helyet, aki jóváhagyja a kaució visszafizetését. Aki ezt elmulasztja, kizárhatja magát a következő rendezvényen való árusításból.
  2. Az árusítás kizárólag asztalról történhet, a szükséges berendezésről (asztal, szék, sátor stb.) a szolgáltató gondoskodik.
  3. Az árus elfogadja, hogy mindenfajta – részéről történő – rendbontás a rendezvényen való részvételből kizáró ok lehet.
  4. A szolgáltató tudomásul veszi, hogy kizárólag olyan termékeket és szolgáltatásokat forgalmazhat, amelyek részletezésre és jóváhagyásra kerültek a jelentkezési lapon.
  5. A szolgáltató tudomásul veszi, hogy elektromos áramot abban az esetben vehet igénybe, ha a bekötéshez rendelkezik minimum 20 m hosszúságú toldás- és sérülésmentes, minimum 3x2,5mm átmérőjű (gumikábel) hosszabbítóval, valamint a használt berendezések üzemeltetéséhez szabványos, az előírásoknak megfelelő, biztonságos elosztókat és hosszabbítókat használ.
  6. Az elektromos hálózatra történő kapcsolódási lehetőség: 7000 Ft, amely költségen felül történik -a fogyasztási határok szerinti sávos elosztásban- az áramköltség megfizetése. Az elektromos teljesítmény igény megadása kötelező.

Igényelt elektromos teljesítmény

ára

0-500 W

4000

501-1000 W

4500

1001-1500 W

5000

1501-2000 W

5500

2001-2500 W

6000

2501-3000 W

6500

  1. A kijelölt területet a rendezvény napján reggel 6 és 9 óra között lehet elfoglalni, ezt követően a gépjárműveknek el kell hagyni a rendezvény területét.
  2. A szolgáltató a jelentkezéskor aláírásával igazolja, hogy e feltételeket elfogadja és azt magára nézve kötelezőnek tartja.
  3. A területet használatba vevő felelős valamennyi jogszabály és hatósági előírás betartásáért, különösen a tevékenység ellátására vonatkozó NÉBIH, tűzrendészeti, munkaügyi, fogyasztóvédelmi valamint a NAV felé teljesítendő kötelezettségeinek, valamint a rendezvény ideje alatti rend fenntartásáért.
  4. Visszatérő és hosszútávon velünk együttműködő, valamint nagyobb területet igénylő partnereink előnyt élveznek a helyek kijelölésekor.
  5. A helyek a tevékenységi körök, szakmai, szolgáltatási és rendezvénybiztonsági szempontok alapján előzetesen kerülnek kijelölésre a rendezvénytérképen, különös tekintettel az alábbi szempontokra:
  • azonos szolgáltatások és termékek ne legyenek egymás mellett;
  • nagy forgalmat bonyolító szolgáltatók ne legyenek egymással szemben vagy egymás mellett, mert ezzel forgalmi akadályt okozhatnak, veszélyeztetve a rendezvény biztonságát;
  • az elektromos áramelosztás technikai korlátai;
  • figyelni kell a kellemetlen illatok és az állatfoglalkoztatók elhelyezésére is.
  1. A Corvin Művelődési Ház fenntartja a jogot arra, hogy a látogatói és a szolgáltatói igények figyelembevételével szabályozza és korlátozza az azonos tevékenységi körű partnerek jelenlétét a rendezvényen.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az alábbi kereskedelmi profilokra vonatkozó korlátozások érvényesek a 2024. évi Kertvárosi Gyereknapra:

Tevékenység megnevezése

Szolgáltató partnerek maximum száma

édesség (cukorkás, aszalt gyümölcs)

2

kürtőskalács

2 faszenes szolgáltató

1 nem faszenes

vattacukor

2

limonádé

3

fagylalt

3

lángos

2

kenyérlángos

2

sör

2

bor

4

lufi

3

arcfestő, henna, csillám tetoválás, hajfonás

fizetős szolgáltatásként

4 fő szolgáltató

 

homokkép készítés

2

lovagoltatás

2

  1. A Corvin Művelődési Ház annak érdekében, hogy a látogatók olyan szolgáltatókkal is találkozhassanak, akik különleges termékeikkel nem tudnák kigazdálkodni a rendezvény költségeihez való hozzájárulás összegét, fenntartja magának a jogot, hogy egyedi, kedvezményes díjat kalkuláljon a rendezvény központjától távol eső részen.
  • dísznövények forgalmazása;
  • őstermelők;
  • saját kézzel készített kézműves gyerekjátékok;
  • kézművesek;
  • új kezdeményezések.
  1. A Corvin Művelődési Ház fenntartja a jogot, hogy az alább felsorolt szolgáltatási körök tekintetében minimum négyzetméter, illetve területfoglalási díjat határozzon meg.
  • Helyben fogyasztásra kínált élelmiszerek minimum 4m2 nagyságú területre nagyságú rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén;
  • Luftballon árusítási lehetőség, minimum 4m2 nagyságú területre vonatkozó rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén;
  • Játék árusítási lehetőség, minimum 4m2 nagyságú területre vonatkozó rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén;
  • Arcfestő, henna, csillám tetoválás, hajfonás, homokkép készítés (fizetős szolgáltatásként) a terület nagyságához igazodva, de minimum 000 Ft rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén;
  • Lovagoltatás, lovanként 000 Ft rendezvény költségeihez való hozzájárulási díj megfizetése esetén történhet.
  1. Szolgáltatást reklámozó, sétáló partnerek minimum 14.000 Ft/fő.
  2. Kereskedelmi tevékenységet folytató, sétáló kereskedők 24.000 Ft/fő.
  3. Csak 1 m2 területet igénylő szolgáltatók minimum 9.400Ft.
  4. Rendezvényszervező egyes tevékenységek és szolgáltatások esetében, amely az átlagosnál nagyobb területen valósítható meg, egyéni mennyiségi kedvezményt adhat a rendezvényhez történő hozzájárulás összegének megállapításakor.  
  5. Vidámpark csak és kizárólag egy szolgáltató, akivel éves keretszerződésben működünk együtt.
  6. Befizetést követően pénzt semmilyen esetben nem áll módunkban visszatéríteni. Ez alól kivétel a 35. pontban rögzített eset.
  7. A szolgáltató a standján, a látogatók számára jól láthatóan és könnyen használható módon kézfertőtlenítőt helyez el.
  8. A kereskedelmi és vendéglátó egységek tizennyolc éven aluliakat és ittas személyeket szeszes itallal a rendezvény területén nem szolgálhatnak ki.
  9. A gasztronómiai szolgáltatóknak karszalagokat biztosítunk, melynek felmutatásával igénybe vehetik az épületben található, kizárólag a számukra fenntartott mosdóhelyiséget.
  10. Esőnap NINCS.
  11. Rossz idő esetén nem lehet az épületbe betelepülni.
  12. A rendezvény területén hagyott eszközökért felelősséget nem vállalunk.
  13. Bontás kizárólag a rendezvény végén kezdhető meg. Áramot reggel 7 órától az utolsó koncert végét követően 60 percig biztosítunk.
  14. Vízvételi lehetőség kizárólag a parkban kijelölt csapról lehetséges.
  15. A Corvin Művelődési Ház fenntartja a jogot, hogy a korábbi rendezvények tapasztalataira hivatkozva a szolgáltató részvételi szándékát visszautasítsa.
  16. Amennyiben a rendezvény megtartása kormányzati vagy egyéb korlátozó intézkedés miatt lehetetlenné válik pl. tömegrendezvények betiltása vagy más egyéb esemény miatt, a befizetett rendezvényköltség hozzájárulás visszafizetésre kerül.

 

Szabadtéri rendezvények területeinek hasznosítási szabályzata 2024. évi Kertvárosi Gyereknap minden résztvevője számára kötelező érvényű, amelyet a jelentkezési lap kitöltésével és a rendezvény költségeihez való hozzájárulás befizetésével elfogad.

Kérem a fentiek maradéktalan betartását és betartatását.

 

Budapest, 2024. május 6.

Szabó Csilla igazgató

Kategória

Mindenmás