2024. július

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
Sze
31
kulturliget eseménynaptár


Partnerek

Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ

2016. március 1-én megalakult Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ. Székhelye Ó-Mátyásföldön található, ahol állandó és időszakos kiállításokkal várunk minden kedves látogatót, aki érdeklődik XVI. kerület múltja és helytörténete iránt. A kiállított tárgyak és emlékek megtekintése mellett számos helytörténeti kiadvány megvásárlására is van lehetőség.

Az épületen belül és egy különálló melléképületben kiadó helyiségek találhatók értekezletek, bankettek, megbeszélések és egyéb foglalkozások megtartására.
Az intézményhez tartozik a cinkotai Tájház, melynek udvarán hagyományőrző családi rendezvényeket szervezünk, emellett folyamatban van a ház korhű berendezésének visszaállítása, mely a későbbiekben bárki számára egyéni vagy csoportos látogatás keretében megtekinthető lesz.
A Tájház udvara adottságainál fogva alkalmas családi és baráti rendezvények megtartására, melyet kedvező bérleti díjjal tudunk rendelkezésre bocsátani.
A Kertvárosi Helytörténeti és Emlékezet Központ harmadik telephelyéül fog szolgálni az ez év október 22-én, ünnepi megnyitó keretében átadásra kerülő, árpádföldi Tóth Ilonka Emlékház, mely az 1956-os történelmi események visszaemlékezésének lesz a színtere.

Elérhetőség: Budapest, XVI. Veres Péter út 157.

emlekezetkozpont@bp16.hu

 

 

***

 

  

 

***

 

 

CIVIL SZERVEZETEK

Art 16 Művész Csoport

2003-ban alakult a XVI. kerület jegyzett alkotóiból. Többen rendszeresen szerepelnek országos kiállításokon és tanítanak művészeti iskolákban. Az Art 16 két díjat alapított: Magyar Kultúráért- és Pro Art 16-díj, melyeket évente ítél oda és ad át.

 

Corvin Művész Klub

A közel ötven éve alakult klub tagjai sorában neves kerületi művészek és nemzetközi alkotók egyaránt megtalálhatók. A klub jelenlegi elnöke Koltayné Zolder Klára. A klub nevéhez főződik az évtizedes múltra visszatekintő Őszi Tárlat. Tagjaink minden hónap utolsó csütörtök délután találkoznak délután 5-kor.

 

Batsányi Cserhát Művész Kör

A Kör célja felkutatni a perifériákon élő alkotó ifjúságot, az idősebb művészeket, valamint vállalni a kisebbségi csoportok bevonását.

Web: http://www.delibab-cserhat.hu