2024. március

P
1
Szo
2
V
3
H
4
K
5
Sze
6
Cs
7
P
8
Szo
9
V
10
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Szo
16
V
17
H
18
K
19
Sze
20
Cs
21
P
22
Szo
23
V
24
H
25
K
26
Sze
27
Cs
28
P
29
Szo
30
V
31
kulturliget eseménynaptár


Női szemmel - Erzsébet, a világ egyik legszebb asszonya

2022. január 13. 18:00

2022. január 13. csütörtök 18:00

Erzsébet,
a világ egyik legszebb asszonya

Káli-Rozmis Barbara előadása

1854. április 24-én felzúgtak Bécs harangjai: ekkor vezette oltár elé Ausztria császára a tizenhat éves Erzsébet bajor hercegnőt. Ferenc József elsők között ismerte fel Sisi szépségét, pedig akkoriban még Ludovika, az édesanya is aggódott, hogyan tudja majd férjhez adni a leányát. Amikor Erzsébet megtudta, hogy őt választotta a császár, állítólag ezt mondta: „Csak azt nem értem, hogyan gondolhatott rám? Hiszen olyan fiatal, olyan jelentéktelen vagyok.”

 
ÖNB Pf 6639 E 51/1


Hamarosan viszont tolongani kezdtek a bécsiek, hogy megpillanthassák az ifjú császárnét, valahányszor kilovagolt a Práterbe. Ferenc József imádta a feleségét, és igyekezett mindent megtenni, hogy boldoggá tegye őt, ez viszont nem akadályozta meg abban, hogy más nők hálószobáját is felkeresse. Hogyan viselte az ifjú császárné a megcsalást, és mivel járult ez hozzá ahhoz, hogy rádöbbenjen saját vonzerejére?

Miben rejlett Erzsébet szépsége, amelyet a kortársak szerint egyetlen egy fénykép vagy festmény sem tudott teljesen visszaadni? Hogy nézett ki valójában a császárné-királyné? Tényleg keveset mosolygott és rosszak voltak a fogai? Miért kezdte elrejteni az arcát a kíváncsi tekintetek elől?

Milyen praktikákat vezetett be Sisi a szépsége és fiatalsága megőrzésére, és mit hasznosíthatnak ezekből a mai kor asszonyai?

A program hossza: kb. 90 perc

Jegyár: 1000 Ft

Kategória

Mindenmás

 

 

1000 Ft  


 

 Online jegyvásárlás:

    

 

Tisztelt Látogatóink!

Mindent elkövetünk  látogatóink és munkatársaink egészségének védelmében.

Tudjuk, hogy jelenleg nehéz előre tervezni, a folyamatosan változó helyzet bizonytalanná teszi a színházjegyek előzetes vásárlását. 

Mi abban támogatjuk a látogatóink döntését, hogy
a jegyvisszaváltási garancia jelölésekkel ellátott előadásoknál
visszatérítjük az elővételben megváltott jegyek árát abban az esetben, ha a beltéri rendezvények tartására vonatkozó szabályok változása miatt a rendezvényt nem tudjuk a szokásos keretek között megtartani, vagy le kell azt mondanunk.

Az elővételben megváltott jegyeket betegség esetén is visszaváltjuk, ehhez kérjük, hogy visszaváltási szándékát jelezze legkésőbb 24 órával az előadás kezdési időpontja előtt.

Így az előadásaink iránt érdeklődő nézőinknek nem kell attól tartani,
hogy a jegyárat elveszítik.

Vigyázzunk egymásra!