2024. április

H
1
K
2
Sze
3
Cs
4
P
5
Szo
6
V
7
H
8
K
9
Sze
10
Cs
11
P
12
Szo
13
V
14
H
15
K
16
Sze
17
Cs
18
P
19
Szo
20
V
21
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Szo
27
V
28
H
29
K
30
kulturliget eseménynaptár


Szabad (a) tér - Jerry Lee R'n'R Service

2022. augusztus 26. 19:30

 

Jerry Lee R'n'R Service

Augusztus 26. péntek 19:30

 

 

A zenekar repertoárján a névadó által előadott zenék széles skálája (rock’n’roll, boogie woogie, rhythm and blues, country) mellett legnagyobb pályatársai, elsősorban Ray Charles, Chuck Berry, Little Richard, Buddy Holly és Elvis Presley által lemezre vett számok is szerepelnek. Az előadásmódra jellemzőek a hallgatóság reakcióiból és a zenészek fejlett zenei kommunikációjából adódó improvizatív szakaszok, valamint a közönség megtáncoltatására, ’50-es éveket idéző féktelen hangulatának elérésére irányuló zenei megoldások és látványelemek, elsősorban a zongora Jerry Lee Lewis által bevezetett, sokoldalú felhasználása révén. Az eszköztárnak része az egy kézzel, sőt lábbal történő játék, a zongorán való tánc, sőt bizonyos körülmények között az (ilyenkor természetesen preparált) hangszer meggyújtása is. Az alapvető hangzásért felelős zongora, gitár, bőgő és dob mellé a produkció színesítésére gyakran csatlakoznak vendégzenészek és –énekesek.

 

Szabad(A)TÉR rendezvényeinken a
Green Caffe
hűsítő italokkal és finom falatokkal várja a vendégeinket!
 
Ingyenesen látogatható, szabadtéri esemény!
 
A Szabad(A)TÉR sorozatunk a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) együttműködésével valósul meg!

https://www.nka.hu/

 

 

A zenekar 2005-ben Budapesten alakult korábban más formációkban zenélt fiatal zenészekből, azzal a céllal, hogy népszerűsítse a rock’n’roll autentikus, az 1950-es évek második felében az Egyesült Államokban virágzó válfaját, ezen belül is leginkább az idén 75 éves Jerry Lee Lewis szilaj, zongoraalapú zenéjét. A „Gyilkos” egy 1998-as budapesti Jerry Lee Lewis – Little Richard – Chuck Berry koncerten tett a tagokra olyan benyomást, amely a következő hét év folyamán megérlelte az elhatározást egy rock’n’roll zenekar létrehozására.

 

A zenekar rendszeres koncertjeit a budapesti Amigo Rock’n’Roll & Rockabilly Clubban tartja minden hónap második péntekén. Nyáron ezeket az alkalmakat a Kobuci Kertben tartott bulik váltják fel, évente egyszer pedig – általában a megalakulás évfordulóján – a Muzikum klub ad otthont nagyobb szabású koncertjeiknek. Rendszeres fellépői a magyarországi rockabilly és rock’n’roll fesztiváloknak, motoros és amerikai autóstalálkozóknak, valamint gyakran megjelennek egyéb, nem tematikus fesztiválokon, egyetemi és céges bulikon.

Kategória

Zene